BendeMal maakt mal van Peperbus voor Vintage Vastenavend

Bergen op Zoom – Webshop Vintage Vastenavend lanceert, in samenwerking met BendeMal, een mal waarmee je de Peperbus zelf na kunt maken van je eigen oude karton. 

Waar onze Peperbus tijdens de carnaval normaal gesproken goedkeurend neerkijkt op het feestgedruis blijft het plein dit jaar leeg. Geen hossende menigte, geschminkt gezichten of confetti op de stoep. Maar voor de échte carnavalsliefhebbers biedt Vintage Vastenavend nu soelaas: Bende Peperbus. Een papieren mal. Je legt hem op je eigen oude karton, trekt hem over, snijdt de onderdelen uit en plakt ze aan elkaar. En voila, je huiskamer is klaar voor corona-carnaval. 

De mal is een product van BendeMal, dat eind januari dit jaar ookal een mal lanceerde waar de Grote Kerk van Breda mee nagemaakt kan worden. Myrthe van Gurp, eigenaresse en schatzoeker van webshop Vintage Vastenavend, zag de Grote Kerk een week geleden voorbij komen en trok de stoute schoenen aan: zou BendeMal ook een mal kunnen produceren voor onze eigen Peperbus? Anouk van den Berk, bedenker van BendeMal omarmde het idee meteen en ging aan de slag. Het resultaat is een handige mal waarmee iedere Bergenaar een stukje vastenavend in huis kan halen én ook nog eens het oude karton een tweede leven geeft. 

“Het is een bijzondere tijd voor ons als Vintage Vastenavend,” vertelt Myrthe van Gurp. Dit jaar geen fysieke pop-up shop in de binnenstad van Bergen op Zoom, maar een webshop. “Die loopt lekker,” vertelt van Gurp. Van Gurp en haar man struinen ieder jaar stad en land af voor unieke vintage kledij en accessoires in de geest van het feest. Maar ook voor creativiteit van anderen is een podium. Zo was daar in het najaar de samenwerking met Wouter Goudswaard; een puzzel van 1000 stukjes werd geboren. En nu dus, een paar dagen voordat het feest normaal gesproken los zou barsten, brengt Vintage Vastenavend de Peperbus bij je thuis.

Anouk van den Berk, de concepter achter Bendemal, greep de uitdaging met twee handen aan. “Maar het was wel even spannend of we het zouden gaan halen om binnen een week de mal te ontwerpen, testen én produceren. Maar als groot carnavalsliefhebber, kon ik de kans om zo’n carnavalsicoon te ontwerpen niet laten liggen. Gelukkig heeft de Peperbus wel een hoop overeenkomsten met onze Bende Parel, die is geïnspireerd op de Grote Kerk van Breda. Dus ik hoefde de toren niet helemaal opnieuw uit te vinden,” lacht Van den Berk.

Bende Peperbus bestel je via www.vintagevastenavend.nl 

Alle andere mallen, zoals een raket, een raceauto, een molen, een vliegtuig én de Grote Kerk in de webshop: www.bendemal.nl en zodra ze weer open zijn bij diverse winkels. Met dit initiatief steunt Bendemal Stichting Jarige Job.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *